Ρύθμιση βάρους για παιδιά & εφήβους

HWH.pngΗ παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα αποτελεί επιδημία τα τελευταία χρόνια και η χώρα μας βρίσκεται πρώτη ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρβαρων & παχύσαρκων παιδιών 9-17 ετών. Ο τρόπος ζωής των οικογενειών παίζει κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση ή μη παχυσαρκίας σε ένα παιδί.

CAWM.png

Στο Nutrition Therapy, προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά με τρόπο που δεν θα τα βλάψει, καθώς είναι ιδιαίτερα πιθανό, όταν προσπαθούμε να παρέμβουμε στον τρόπο που τρώει ένα παιδί, να δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάμε να λύσουμε.

Η προσέγγιση της παιδοδιατροφολόγου Όλγας Κουνάρη, MS, RDN, βασίζεται σε μια open-minded φιλοσοφία. Κύριος στόχος είναι να βοηθήσουμε το παιδί αφενός να αγαπήσει την ισορροπημένη διατροφή & τη φυσική δραστηριότητα και αφετέρου να το υποστηρίξουμε να αναπτύξει θετική εικόνα για το σώμα του & αυτοεκτίμηση. Το τελευταίο αυτό κομμάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα παιδιά με υπέρβαλλον βάρος γίνονται συχνά στόχος bullying.

Οι οικογένειες που μας εμπιστεύονται για τη ρύθμιση του βάρους των παιδιών τους ανακαλύπτουν ένα νέο τρόπο διατροφής για όλη την οικογένεια και συχνά βελτιώνουν τις οικογενειακές σχέσεις καθώς μειώνονται δραστικά οι καυγάδες που σχετίζονται με τον τρόπο που τρώει το παιδί και την προσπάθεια των γονιών να αλλάξουν το σώμα του.