Διατροφικη καθοδηγηση

Χρειάζεστε ιδέες, στρατηγική & κινητοποίηση για τρώτε καλύτερα, να αισθάνεστε καλύτερα και να ρυθμίσετε το βάρος σας; Αν ναι, τότε χρειάζεστε Nutrition Coaching.

ncmain

Περιγραφή της μεθόδου

Η μέθοδος Nutrition Coaching αποτελεί ορόσημο στον τομέα της διαχείρισης βάρους καθώς έχει σημαντικά υψηλότερη αποτελεσματικότητα στην απώλεια & την διατήρηση του βάρους σε σύγκριση με της συμβατικές μεθόδους απώλειας βάρους.

Η μέθοδος Nutrition Coaching απευθύνεται σε όλους, ωστόσο, οδηγεί τον καθένα ξεχωριστά σε ένα νέο τρόπο διατροφής μέσα από μια τελείως προσωπική διαδρομή, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τις ιδιαίτερες ανάγκες του και τους στόχους του. Κύριος σκοπός είναι να μάθετε να τρώτε συνειδητά, mindful eating, μια δεξιότητα που παραμένει σε βάθος χρόνου & εξασφαλίζει μόνιμα αποτελέσματα.

3steps.png

Στο Nutrition Therapy η ρύθμιση του βάρους σας με τη μέθοδο Nutrition Coaching ξεκινά με τη διερεύνηση της σημερινής σας κατάστασης, των προσωπικών σας επιδιώξεων καθώς και τι έχει λειτουργήσει ή όχι στο παρελθόν για εσάς. Δεν θα λάβετε έτοιμα διαιτολόγια και προγράμματα απώλειας βάρους αλλά μέσα από ουσιαστική συνεργασία θα αναπτύξουμε μαζί ένα σχέδιο δράσης που θα εξασφαλίσει για εσάς την απώλεια βάρους που επιθυμείτε και παράλληλα θα ταιριάξει με τις γευστικές σας προτιμήσεις & τον τρόπο ζωής σας.

Διατροφή

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεθόδου Nutrition Coaching είναι η τεράστια ευελιξία που παρέχει ως προς τη διατροφή που τελικά θα ακολουθήσετε προκειμένου να επιτύχετε το στόχο βάρους σας. Στο Nutrition Therapy όλες οι προτεινόμενες διατροφικές προσεγγίσεις βασίζονται σε βαθιά επιστημονική γνώση ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους ενώ μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για μέγιστα αποτελέσματα.

NC_approaches.png

Διατροφική εκπαίδευση

Η διατροφική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεθόδου Nutrition Coaching εφόσον ο τελικός στόχος είναι να χτίσετε ένα νέο ισορροπημένο τρόπο διατροφής με λιγότερα επεξεργασμένα & περισσότερα φυσικά τρόφιμα. Η διατροφική εκπαίδευση θα σας δώσει τη δύναμη να έχετε πλήρη έλεγχο της διατροφής & της υγείας σας καθώς θα αποκτήσετε έγκυρη διατροφική γνώση. Μέσα από τη διαδικασία αλλαγής του τρόπου διατροφής σας θα μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων, ποια συστατικά είναι βλαβερά ή ωφέλιμα για εσάς και θα μάθετε να κάνετε έξυπνες επιλογές τροφίμων. Επιπλέον, η προετοιμασία φαγητού από εσάς θα γίνει πιο εύκολη καθώς θα μάθετε tips μαγειρικής και κόλπα οργάνωσης της εβδομαδιαιάς διατροφής σας.

Mindful eating

Η εκπαίδευση στο συνειδητό τρόπο διατροφής, Mindful Eating, αποτελεί βασικό εργαλείο της μεθόδου και σημαίνει να επιλέγετε το φαγητό σας με εμπιστοσύνη στα μηνύματα του οργανισμού σας. Μέσα από τη συνεργασία μας θα αναπτύξετε ένα τρόπο διατροφής που είναι ικανοποιητικός και ταυτόχρονα θρεπτικός για το σώμα σας, παρατηρώντας τις γευστικές σας προτιμήσεις, χωρίς να τις κρίνετε και μαθαίνοντας να ακούτε τα εσωτερικά μηνύματα του οργανισμού για την πείνα και τον κορεσμό. Δουλεύοντας συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσετε να αλλάξετε τη σχέση σας με το φαγητό και να ανακαλύψετε ένα νέο απολαυστικό & ισορροπημένο τρόπο διατροφής.