Η επιστημονική ομάδα

OLGA KOUNARI

Η Όλγα Κουνάρη, MS, RDN είναι κλινικός διαιτολόγος  – παιδοδιατροφολόγος με ειδίκευση στη διαχείριση βάρους για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ολοκλήρωσε το 2003 τις σπουδές της στη Διαιτολογία-Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο & κατόπιν μετεκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το διάσημο NYU Medical Center. Εκεί απέκτησε ολοκληρωμένη γνώση & εμπειρία στην κλινική διαιτολογία & τη θεραπευτική διατροφή και εν συνεχεία έλαβε πιστοποίηση registered dietitian-nutritionist από την American Academy of Nutrition & Dietetics.

Η ενασχόλησή της με τη διαχείριση βάρους ξεκίνησε ήδη από τα χρόνια της 4ετούς παραμονής της στις ΗΠΑ. Εκεί εκπαιδεύθηκε στις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους διαχείρισης βάρους, nutrition coaching, mindful eating & Satter eating competence model κοντά στις Sharon Dalton & Marion Nestle, ισχυρές προσωπικότητες στον τομέα της παχυσαρκίας & της ισορροπημένης διατροφής και το 2006, έλαβε μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα κατάρτιση στη διαχείριση βάρους, AAND Certificate of training in adult, adolescent & childhood weight management. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2007, εργάστηκε ως ειδικός στη διατροφή σε ιδιωτικά & δημόσια νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως Υγεία, Αττικόν, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο & American College of Greece, ενώ από το 2008 παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες απώλειας βάρους & παιδικής διατροφής στο Nutrition Therapy. Από το 2015 είναι πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Μαθαίνω Διατροφή, με κύριο σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας littlespoons, μέσω της οποίας η οργάνωση παρέχει εκπαίδευση & εργαλεία για τη βελτίωση της διατροφής των μικρών παιδιών σε νηπιαγωγεία & παιδικούς σταθμούς.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι για μένα η βάση για μια ισορροπημένη, γεμάτη ζωή. Όταν το σώμα λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το μυαλό απολαμβάνει τις γεύσεις τότε ο οργανισμός θωρακίζεται οργανικά & ψυχολογικά. Αντιθέτως το αυξημένο βάρος & η διατροφή κακής ποιότητας καταπονούν τον οργανισμό σωματικά & ψυχικά, ενώ η κλασσική αντιμετώπιση με απλή δίαιτα έχει πλέον αποδεικτεί ότι δεν είναι η λύση. Στο Nutrition Therapy, παρέχω σε εκείνους που με εμπιστεύονται ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες λύσεις διατροφής για τη ρύθμιση του βάρους, την αντιμετώπιση νοσημάτων σχετικών με τη διατροφή & τη διαμόρφωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε παιδιά, εφήβους & ενήλικες. Η προσέγγιση μου συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της κλινικής – θεραπευτικής διατροφής, medical nutrition therapy, με την τεράστια δύναμη των μεθόδων nutrition coaching & eating competence model οδηγώντας στην επιτυχία ακόμη και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Το  μήνυμα μου είναι απλό: Υπάρχουν λύσεις για όλους. Το μόνο που χρειάζεται από σας είναι εμπιστοσύνη στο σώμα σας και διάθεση για λίγη εσωτερική διερεύνηση. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε παρέα!

Όλγα Κουνάρη, MS, RDN

RDN-Pin-Design-Detail.png

YouTube home #YouTubeRewind
%cf%81%ce%bf%ce%b7

Η Dr Καλλιρόη Κουρέα, MD είναι καρδιολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση πάνω στην αλλαγή του τρόπου ζωής για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι ενεργό μέλος της ομάδας εργασίας της Πρόληψης & Αποκατάστασης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και της αντίστοιχης Ευρωπαικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Αποκατάστασης (European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation -EACPR).

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Καρδιολογία στην Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και διδακτορική διατριβή πάνω στην καρδιακή ανεπάρκεια. Σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια καρδιολογικής κλινικής του «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» ενώ παράλληλα είναι Πανεπιστημιακή Υπότροφος στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ όπου είναι υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Καρδιολογικής Κλινικής. Έχει ενεργό συμμέτοχη σε πολλά συνεδρία και επιστημονικές ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναρτημένες ανακοινώσεις, προφορικές ανακοινώσεις και ομιλίες. Είναι πιστοποιημένη από το NCSCT (National Center For Smoking Cessation and Training) για τη δυνατότητα παρέμβασης για διακοπή καπνίσματος. Έχει διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (2009-2016). Από το 2016 η Καλλιρόη είναι συνεργαζόμενη γιατρός Eurodiet, η οποία αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο απώλειας βάρους για παχύσαρκους και άτομα με προβλήματα υγεία.

Γνωρίζουμε πλέον ότι η αλλαγή στον τρόπο ζωής με τη σωστή διατροφή, την απώλεια βάρους, τη διακοπή καπνίσματος και την άσκηση είναι καθοριστικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προλάβουμε πολλές παθήσεις, ιδιαίτερα τις καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, τη διάθεση μας και να ξεκινήσουμε μια καινούρια πιο όμορφη ζωή. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και σε ασθενείς που έχουν ήδη εγκατεστημένες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία και η στεφανιαία νόσος καθώς αποδεδειγμένα βελτιώνουν την πρόγνωση τους. Πιστεύω πως όλοι μπορούν αλλάξουν τη ζωή τους και να βρουν ένα νέο υγιή εαυτό.

Dr Καλλιρόη Κουρέα, MD