Παιδικη Διατροφη

kids.png

Η παιδική διατροφή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της επιστήμης της διατροφής. Στο Nutrition Therapy, η Όλγα Κουνάρη, MS, RDN, ειδικευμένη παιδοδιατροφολόγος στη διαχείριση βάρους για παιδιά,  παρέχει συμβουλευτική σε γονείς, παιδιά και εφήβους με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την υγιή ανάπτυξη.

CNmain.png

Η προσέγγιση της παιδοδιατροφολόγου, γίνεται με βάση το μοντέλο Satter Eating Competence σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να τρώνε με τρόπο θετικό, με ευελιξία και εμπιστοσύνη στη φυσιολογική διαχείρηση της ορεξής τους. Το μοντέλο αυτό, συστήνεται από την American Academy of Pediatrics & τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εξασφαλίζει ήρεμα οικογενειακά γεύματα, θέτει τις προϋποθέσεις για ισορροπημένη ανάπτυξη και ενισχύει την ικανότητα της φυσιολογικής διαχείρισης της όρεξης & του βάρους στα παιδιά.

Οι γονείς που μας εμπιστεύονται μαθαίνουν να διαχειρίζονται το θέμα φαγητό με έναν απλό και ήρεμο τρόπο. Έχουν λιγότερο άγχος, καυγάδες και γκρίνια για το φαγητό, μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τα «δύσκολα» με το φαγητό παιδιά & βοηθάνε ουσιαστικά τα παιδιά τους να μάθουν να τρώνε συνειδητά και ισορροπημένα.

secm_benefits